1) Bedrijfswagen verzekering

2) Privé auto verzekering

Kies hier uw auto- of bedrijfswagenverzekering. Bereken gemakkelijk uw premie voor de VEB-verzekering voor uw privé auto en bedrijfswagens. Wat is het verschil tussen een privé en zakelijke autoverzekering?

Wanneer is er sprake van privégebruik?

Privégebruik betekent dat u de auto alleen voor privé-doelen rijdt. Rijden naar het werk (woon-werkverkeer) is privégebruik van de auto. Ook bij slechts een enkele keer zakelijk gebruik van de auto, spreekt men van privégebruik.

Wanneer is er sprake van zakelijk gebruik?

Gebruik van een bedrijfswagen voor het eigen bedrijf of het hebben van een bedrijfswagen van de zaak betekent zakelijk gebruik. De bestelauto dient dan ook zakelijk verzekerd te worden. Een particuliere autoverzekering biedt niet altijd de juiste dekking. Zakelijk gebruik is bijvoorbeeld:

  • goederenvervoer
  • koerier
  • garagebedrijf of leasebedrijf
  • taxi en betaald personenvervoer
  • rijschool

Verschillen particuliere autoverzekering een bedrijfswagenverzekering.

De verzekeraar gaat er van uit dat men zakelijk meer kilometers rijdt. Het komt voor dat wisselende bestuurders gebruik maken van de bedrijfswagen. Het gebruik kan ook intensiever zijn met het vervoer, laden en lossen van allerlei goederen. De kans op schade is daardoor hoger en dat vertaalt zich in een hogere premie dan de particuliere autoverzekering.